2013-04-06

Pulled pork.


En dröm för oss LCHF:are och även alla andra också! Jag dog och hamnade i mathimlen. 
Barbequesås, mindre socker än i de köpta 
1 dl vatten
1 dl chilisås eller ketchup som är steviasötad
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl finhackad rotselleri
1 msk dijonsenap
1-2 msk honung
1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1/2 msk liquid smoke
salt, peppar
Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengula.. Tillsätt vatten och buljong. Rör om och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.
Pulled Pork
Ca 8 portioner
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
salt, peppar, chilipulver
2,5 dl barbequesås
Sätt ugnen på 125 grader.
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tål värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken.
Låt gå i ugnen i ca 6 timmar och dra sedan sönder karrén med två gafflar så det fördelas med såsen. Servera med valfria tillbehör. Jag gjorde egna LCHF-pitabröd & hade gurka, sallad & creme fraiche till. 



1 kommentar:

  1. Pulled pork är verkligen hur gott som helt. Skönt med mat som sköter sig själv i ugnen medan man kan göra annat. :-)

    SvaraRadera